מוקפץ של שירי
מוקפץ של שירי
רכיבים:
בצל
כרוב
גזר
נבטים
גינג'ר טרי
אטריות דלעת.
ניתן לגוון לפי טעמכם האישי - ניתן להוסיף גמבה, כרובית, ברוקולי, פטריות ועוד...
אופן הכנה:
ברמת העיקרון במחבת חמה/ ווק מקפיצים ירקות שמוסיפים לפי דרגת קושי.
בנפרד מכינים רוטב-סויה, חומץ אורז, סילאן, סוכר חום, זנגביל ואם רוצים צ'ילי חריף. מבשלים את כל חומרי הרוטב יחד כדי שיסמיך. לקראת סוף ההקפצה מוסיפים את הרוטב לירקות, לא להרבה זמן.
מומלץ להשאיר את הירקות במצב אל דנטה (מעט קשים) וכך זה תורם להורדת הערך הגליקמי של הארוחה ולתחושת שובע לזמן ממושך יותר.
איך נתייחס:
נתייחס לקערת ירקות כמנת פחמימה.
